Enan

Enon - Evan - Ewan - Evy - Ivan

Bijbelse naam Enan

Enan' betekent 'ogen hebbend', of 'fonteinen'. Het is ook een keltische jongensnaam, die afgeleid is van 'Evangelos', wat 'brenger van goed nieuws' betekent.

Is de naam Enan populair in Nederland?

De naam Enan komt in Nederland minder dan vijf keer voor bij vrouwen als volgnaam. De naam Evan wordt het vaakst gegeven aan Franse jongens, in Schotland en Amerika is het zowel een jongens- als meisjesnaam. 

Heeft Enan een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Enan is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Enan terugvinden?

De naam Enan is te vinden in Bijbelboek Numeri 1:15

Wie was Enan en wat deed hij?

In de tijd dat Mozes en Aäron aan het hoofd van het volk van de HEER staan, spreekt God tot hen in de ontmoetingstent. Alle weerbare mannen van twintig jaar en ouder moeten in een register opgenomen worden en van elke stam moet iemand te hulp schieten die aan het hoofd van een familie staat. De zoon van Enan, Achira, moet dit doen voor de stam Naftali. Enan behoorde dus ook tot de stam Naftali. Verder is er over Enan niets bekend.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.