Emmaus

Emmaüs - Emma - Emmie - Emily - Emmy

Bijbelse naam Emmaüs

De Bijbelse betekenis van Emmaüs is 'warme baden'. De vervoegingen van de namen achter Emmaüs echter leiden terug naar de betekenis van Emily: 'ambitieus en sterk', maar ook 'zacht en vriendelijk'.

Is de naam Emmaus populair in Nederland?

De naam Emmaus is niet bekend als Nederlandse babynaam. De naam Emily was op haar hoogtepunt in 2015 met 303 kinderen met deze naam, Amy was dat met 419 kinderen in 2008 en 'slechts' 264 geboortes in 2016. Emmie en Emmy zijn minder populair, met respectievelijk 8 en 33 geboortes in 2016. Emma stijgt erbovenuit met in 2003 837 geboortes. Emma staat in de baby namen top tien op nummer twee.

Heeft Emmaus een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Emmaus is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Emmaus terugvinden?

De naam Emmaus is onder andere te vinden in het Bijbelboek Lucas 24:13

Wie was Emmaus en wat deed zij?

Emmaüs is een stad in Judea, bekend van het verhaal van de Emmaüsgangers, zoals beschreven in Lucas. In de joodse traditie is Emmaüs een stad met een strategische ligging, vaak genoemd in verband met oorlogen en opstanden. Bewoners konden in die tijd vlak bij de stad baden in warme bronnen: hier komt ook de naam vandaan. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.