De naam Elon betekent 'terebint' en 'machtig'. Een terebint is een boom uit het Middellandse Zeegebied waar terpentine uit gewonnen kan worden. Het zou ook kunnen dat er verwezen wordt naar een reguliere (eiken)boom, zoals wij deze kennen. Ook wordt de betekenis 'machtig' aan hem toegekend. 

Is de naam Elon populair in Nederland?

Elon is geen populaire naam in Nederland, met slechts 64 mannen en negen vrouwen die deze naam dragen. In 2016 is de naam elf keer gebruikt, tegenover elf keer in de periode 2013 tot 2015.

Heeft Elon een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Elon is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Elon terugvinden?

De naam Elon is te vinden in Het Bijbelboek Genesis 26:34. 

Wie was Elon en wat deed hij?

Elon is de Hettitische schoonvader van Esau. Basemat, zijn dochter, is met Esau getrouwd. Verder is er over deze Elon niet veel bekend. In de Bijbel wordt verder gesproken over de rechter Elon, die voor het eerst genoemd wordt in Richteren 12. Elon is een rechter uit het volk Zebulon, die het land tien jaar heeft geleid. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.