Elnatan

Elnathan

Bijbelse naam Elnatan

De naam Elnatan betekent 'God heeft gegeven'. 

Is de naam Elnatan populair in Nederland?

De naam Elnatan wordt vrijwel niet gebruikt in Nederland. De naam zou zes keer verbonden zijn aan een jongen als volgnaam en minder dan vijf keer als eerste naam of als meisjesnaam.

Heeft Elnatan een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Elnatan is positeif. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Elnatan terugvinden?

De naam Elnatan is de vinden in het Bijbelboek 2 Koningen 24:8. 

Wie was Elnatan en wat deed hij?

Elnathan, de zoon van Achbor, is een raadsheer van koning Jojakim. De koning is geen fan van de profeet Jeremia, die onheil over Jeruzalem en Juda profeteert. Als er nog een profeet, Uria, tegen Juda profeteert, stuurt Jojakim Elnathan om hem op te sporen. In het vierde regeringsjaar van Jojakim, beveelt God Jeremia om iets op  te schrijven. Wanneer de boekrol in de handen van de koning terecht komt, besluit hij de boekrol te verbranden. Elnathan probeert dit, samen met Delaja en Gemarja, nog te voorkomen, maar hun poging is tevergeefs.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.