Elim

Elin - Eline

Bijbelse naam Elim

Elim betekent '(grote) bomen' en verwijst naar een oase met zeventig palmbomen en twaalf waterbronnen, die Mozes en het volk tegenkwamen toen ze de uittocht uit Egypte begonnen waren. 

Is de naam Elim populair in Nederland?

De naam Elim is niet populair in Nederland, maar wordt wel door zowel mannen als vrouwen gedragen. Sinds 2010 zijn er twee meisjes geboren die deze naam kregen, tegenover zes jongens. Bij de mannen maakt dat 21 in totaal. 

Heeft Elim een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Elim is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Elim terugvinden?

De naam Elim is onder andere te vinden in het Bijbelboek Exodus 15:27. 

Wie was Elim en wat deed hij?

Elim is een oase, vermoedelijk op het gebergte Et Tih, in de Wadi Garandel. Mozes en het volk komen hier tijdens de uittocht uit Egypte. Ze doen de oase aan nadat Mozes een stuk hout in het water van Mara heeft gegooid, waardoor het water niet langer bitter is. Als ze uit Mara vertrekken, bouwen ze hun kamp op in Elim. Van hieruit trekken ze verder naar de Sinaï.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.