De naam Eliam betekent 'God van het volk' of 'God is mijn bloedverwant' en wordt daarom ook vaak vertaald als 'Hij is mijn God'. Een God van het volk of een God als bloedverwant, is een God die dichtbij staat en daarom gezien kan worden als 'mijn' God.

Is de naam Eliam populair in Nederland?

Sinds 2010 wordt de naam Eliam aan jongens in Nederland gegeven. De naam wordt inmiddels door 30 jongens gedragen. Ook zijn er 31 jongens die deze naam als tweede naam dragen.  

Heeft Eliam een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Eliam is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Eliam terugvinden?

De naam Eliam is te vinden in het Bijbelboek 2 Samuel 11:3. 

Wie was Eliam en wat deed hij?

Eliam is één van de dertig helden van koning David. In zijn eerste regeringsperiode wordt David verorpen en niet langer erkend als koning. De mensen die dan nog voor hem vechten, zodat hij in zijn tweede regeringsperiode wel weer wordt onthaald als koning, worden Davids helden genoemd. Eliam is er daar één van. Hij is de vader van Batseba, de vrouw van de Hethiet Uria. Uria sneuvelt in de oorlog, omdat David hem op een gevaarlijke plek plaatst in het leger, zodat hij kan trouwen met Uria's vrouw Batseba. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.