Dilan

Dylan(n) - Dylann - Dillan - Dillen - Dyllan - Dylen

Bijbelse naam Dilan

Dilan betekent waarschijnlijk 'plaats van kalebassen' of 'trouw'. De laatste komt tot uitdrukking in de Bijbel. Dilan was een stad in het gebied van de stam Juda. De belofte van God hield stand, de stam kreeg een woonplaats in het beloofde land. Dilan was een van de beloofde steden, een trouwe stad.

Is de naam Dilan populair in Nederland

De naam Dilan wordt jaarlijks aan zowel jongens als meisjes gegeven. In 2016 was het aantal zelfs exact gelijk: 6 jongens kregen de naam en 6 meisjes. De afgeleide naam Dylan is een populaire jongensnaam. In 2008 werden 426 jongens Dylan genoemd, in 2016 waren dat er 190. 

Heeft Dilan een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Dilan is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Dilan terugvinden?

De naam Dilan is te vinden in Bijbelboek Jozua 15:38

Wie was Dilan en wat deed hij?

Het volk van Israël steekt onder leiding van Jozua de Jordaan over en komt aan in het beloofde land. Het beloofde land Israël wordt naar loting verdeeld onder het volk. Dilan is een stad in het grondgebied dat door de loting aan de stam van Juda wordt toebedeeld. De stad wordt daardoor één keer in het boek Jozua genoemd. Voor de rest staat er niets over de stad Dilan in de Bijbel. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.