Danna

Dana - Dan(n) - Dannah - Dania - Danno

Bijbelse naam Danna

Haar naam betekent 'God is rechter'. Danna is de vrouwelijke variant van de naam Daniël, die dezelfde betekenis draagt. Danna was echter geen persoon in de Bijbel. Haar komt slechts één keer in de Bijbel voor als een stad in het toegewezen grondgebied aan de families van de stam Juda.

Is de naam Danna populair in Nederland?

De naam Danna komt niet vaak voor. De afgeleide naam Dannah komt ook zelden voor. Dana en Dania daarentegen zijn populair, al worden de namen jaarlijks minder vaak aan meisjes gegeven. In 2016 kregen 46 meisjes de naam Dana en 11 meisjes de naam Dania. De namen Dann en Danno worden vaker aan jongens gegeven. 

Heeft Danna een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Danna is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Danna terugvinden?

De naam Danna is te vinden in Bijbelboek Jozua 15:49

Wat was Danna?

In het boek Jozua steken de Israëlieten de Jordaan over en veroveren het land dat hen door de Heer is beloofd. Israël wordt verdeeld onder verschillende gebieden en door middel van loting toegewezen aan de stammen. Door loting wordt het grondgebied Danna aan de families van de stam Juda toegewezen. Danna is dus een stad in het bergland in het grondgebied van de Israëlische stam Juda. Dit gebied lag in het uiterste zuiden van Israël.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.