Damaris haar naam betekent 'geliefde'. Ook zou het 'kalf', 'jong meisje' of 'prinses' kunnen betekenen. In de Bijbel luisterde Damaris naar Paulus die het evangelie verkondigde in de stad. Ze werd nieuwsgierig en wilde meer over Jezus Christus weten. Damaris kwam als eerste vrouw in Athene tot geloof.

Is de naam Damaris populair in Nederland?

De naam Damaris komt niet vaak voor. In 2016 werd de naam aan 2 meisjes gegeven. 

Heeft Damaris een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Damaris is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Damaris terugvinden?

De naam Damaris is te vinden in Bijbelboek Handelingen 17:34

Wie was Damaris en wat deed zij?

Paulus verkondigt het evangelie in Athene. Sommigen maken grappen over Paulus’ verhalen, anderen geloven hem. Damaris is een vrouw die Paulus gelooft en meer over het geloof en de opstanding van Jezus wil weten. Damaris aanvaart het geloof en volgt Paulus. Hiermee wordt zij de eerste christelijke vrouw in Athene. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.