Clemens staat voor een 'zachtmoedig, toegevend en genadig persoon'. Deze betekenis komt terug in zijn rol in de Bijbel. Clemens was iemand die streed voor het evangelie. Hij zette zich in voor de eensgezindheid binnen een gemeente. Om dat te bereiken moest Clemens zich vergevingsgezind opstellen.

Is de naam Clemens populair in Nederland?

De naam Clemens komt niet vaak voor. De laatste keer dat een jongetje de naam Clemens kreeg was in 2014. Clemens komt vaker voor als achternaam.

Heeft Clemens een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Clemens is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Clemens terugvinden?

De naam Clemens is te vinden in Bijbelboek Filippenzen 4:3

Wie was Clemens en wat deed hij?

"Clemens zet zich samen met anderen volledig in voor het evangelie. Hij strijdt voor eensgezindheid binnen de gemeente, omdat de gemeente één is met God. Clemens toont zachtmoedigheid, toegevendheid en genade. Hij werkt in dienst van Paulus en geeft niet op."

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.