Chloë

Chloè - Chloe

Bijbelse naam Chloë

Chloë betekent “jong groen” of “jong scheut”. Haar naam komt slechts een keer voor in de Bijbel. In dit Bijbelgedeelte heeft Paulus het over Chloë’s huisgenoten, maar niet over Chloë zelf. 

Is de naam Chloë populair in Nederland

In de afgelopen tien jaar worden er elk jaar steeds meer Chloë’s geboren. In 2017 stond de teller op 120 meisjes met de naam Chloë. Ook Chloé of Chloe komt regelmatig voor. Chloë en Cloé stonden in 2017 op nummer 124 en 122 in de top 500 van de populairste meisjesnamen.

Heeft Chloë een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Chloë is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Chloë terugvinden?

De naam Chloë is te vinden in Bijbelboek 1 Korintiërs 1:11

Wie was Chloë en wat deed zij?

Chloë’s huisgenoten vertellen aan Paulus dat er verdeeldheid heerst onder de mensen in uit de gemeente Korinte. Chloë laat Paulus dus via haar huisgenoten weten dat ze zich zorgen maakt over de gemeente waar ze woont. Hierop roept Paulus op om allemaal eensgezind te worden en scheuringen te vermijden. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.