Bunni

Bonnie - Bonny

Bijbelse naam Bunni

Bunni komt van het Hebreeuwse werkwoord ‘bana’ wat ‘bouwen’ betekent. Deze benaming voor ‘bouwen’ wordt in de Bijbel zowel gebruikt voor het bouwen van gebouwen als voor het creëren van de mens. Er komen in de bijbel drie verschillende Bunni’s voor, alle drie komen zij voor in Nehemia. 

Is de naam Bunni populair in Nederland?

De naam Bunni komt vrijwel niet voor in Nederland. De vervoeging Bonnie is een naam voor zowel jongens als meisjes en wordt enkelen keren per jaar gegeven. In Amerika is Bonnie een populairdere naam, maar sinds 1940 wel dalend in populariteit.

Heeft Bunni een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Bunni is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Bunni terugvinden?

De naam Bunni is onder andere te vinden in het Bijbelboek Nehemia 9:4.

Wie was Bunni en wat deed hij?

Op de vierentwintigste dag van de maand komen de Israëlieten bijeen om te vasten en te bidden. De geboren Israëlieten worden gescheiden van de vreemdelingen en er wordt één vierde van de dag uit Gods wetboek gelezen. Ook gaan de mannen één vierde van de dag hun zonden voor God belijden. Bunni is hierbij aanwezig.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.