Bohan

Bojan - Boyan

Bijbelse naam Bohan

De betekenis van Bohan is niet eenduidig. Het zou iets als 'duim' of 'in hen' kunnen betekenen. In de Bijbel gaat het om een rots, de rots van Bohan. Er staat ook dat Bohan een nakomeling is van Ruben. 

Is de naam Bohan populair in Nederland?

De Bijbelse naam Bohan komt niet tot nauwelijks voor als naam. Een afgeleide naam is Bojan, die naam werd in 2016 aan 7 kinderen gegeven.

Heeft Bohan een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Bohan is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Bohan terugvinden?

De naam Bohan is onder andere te vinden in het Bijbelboek Jozua 15:6.

Wie was Bohan en wat deed hij/zij?

God leidt het volk van Israël naar het beloofde land. Als het volk alle steden heeft veroverd, wordt het land verdeeld. De grenzen van het grondgebied van alle stammen worden duidelijk gemaakt. Een van de grenzen loopt tot aan de rots van Bohan. Bohan was een nakomeling van Ruben. Voor de rest staat er niets in de Bijbel over Bohan zelf.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.