Bernice

Berenice - Berniss

Bijbelse naam Bernice

Bernice betekent 'drager van de overwinning' of 'zegebrengster'. In de Bijbel was Bernice de dochter van koning Herodes Agrippa I en de zus van koning Herodes Agrippa II. Bernice luistert met haar broer en anderen naar de verdediging van apostel Paulus.

Is de naam Bernice populair in Nederland?

De naam Bernice komt jaarlijks een enkele keer voor. In 2016 werd er 1 meisje geboren met deze naam. Het is daarmee geen populaire babynaam. 

Heeft Bernice een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Bernice is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Bernice terugvinden?

De naam Bernice is onder andere te vinden in het Bijbelboek Handelingen 25:13.

Wie was Bernice en wat deed zij?

Bernice is de dochter van koning Herodes Agrippa I. Na de dood van haar man gaat Bernice bij haar broer Agrippa II wonen. Samen met haar broer gaat Bernice op bezoek bij Festus, de nieuwe Romeinse stadhouder. Festus vertelt ze over de rechtszaak tegen Paulus, een gevangene. Agrippa zegt dat hij Paulus zelf wil horen.

Bernice, Agrippa en hoogstaande mannen van de stad luisteren naar de verdediging van Paulus. Paulus vertelt dat hij hoopt op de vervulling van de belofte die God aan onze voorouders heeft gedaan. Bernice en de anderen verklaren hem onschuldig. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.