Beltesassar betekent 'bescherm de koning'. In de Bijbel was Beltesassar de Babylonische naam die Daniël kreeg in Babel. Daniël is dezelfde persoon als Beltesassar. Daniël betekent 'God is rechter'.

Is de naam Beltesassar populair in Nederland?

Zijn naam komt niet tot nauwelijks voor. Er bestaan voor zover bekend ook geen varianten van deze naam.

Heeft Beltesassar een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Beltesassar is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Beltesassar terugvinden?

De naam Beltesassar is onder andere te vinden in het Bijbelboek Daniël 1:7.

Wie was Beltesassar en wat deed hij/zij?

Beltesassar is beter bekend als Daniël. Hij treedt als tiener in dienst van het koninklijke hof. Hij besluit al jong om naar Gods wetten te leven, daarom at hij nooit onrein voedsel. Enkele jaren later moet Daniël voor koning Nebukadnessar verschijnen om een droom van de koning uit te leggen. De koning is onder de indruk van zijn uitleg en maakt Daniël heerser over een grote provincie.

Daniël is een zeer godsdienstig man. Op moeilijke momenten keert hij zich eerst in gebed tot God. Zijn vijanden gebruiken dit om hem in de val te lokken en de koning tegen hem op te zetten. Maar Daniël wordt telkens weer beschermd door Gods genade, zelfs als hij in de leeuwenkuil wordt gegooid.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.