Zijn naam betekent 'gebouwd'. In de Bijbel deed Bani zijn naam eer aan. Hij bouwde mee aan Gods Koninkrijk door Zijn woord te onderwijzen aan het volk. Bani was een leviet en een van de dertig helden van David. Bani kreeg honderden nakomelingen. Later werd zijn naam een stam van de levieten.

Is de naam Bani populair in Nederland?

De naam Bani komt niet tot zelden voor. In 2008 werd de naam voor het laatst aan een jongetje gegeven. In 2014 kreeg voor het laatst een meisje de naam.

Heeft de naam Bani een negatieve betekenis?

Nee, de Bijbelse naam Bani heeft geen negatieve betekenis.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Bani terugvinden?

De naam Bani is te vinden in het Bijbelboek 2 Samuel 23:36. 

Wie was Bani en wat deed hij?

Bani is een leviet en één van de dertig helden van koning David. Hij gelooft in God en legt de wet samen met de andere levieten uit aan het volk. Hij krijgt 648 nakomelingen en zijn naam wordt zo een van de namen van de stam van de Levieten.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.