Arwad

Arwin - Arvad

Arwad en Arvad zijn Hebreeuwse namen, die 'dwaler' of 'vriend van de mensen' betekenen. Er is ook een bewoond eiland in de Middellandse Zee, zo'n drie kilometer voor de kust van Syrië, dat de naam Arwad draagt.

Is de Bijbelse naam Arwad populair in Nederland?

Zowel Arvad als Arwad komt in Nederland de afgelopen jaren niet of nauwelijks voor. De verwante naam Arwin is een stuk populairder: drie tot zestien pasgeborenen per jaar krijgen deze naam, vooral jongetjes.

Heeft de naam Arwad een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de Bijbelse naam Arwad is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Arwad terugvinden?

De naam Arwad is te vinden in het Bijbelboek: Genesis 10:18.

Wie was Arwad en wat deed hij?

Arwad is een zoon van Kanaän. Zijn naam wordt genoemd in geslachtsregisters in Genesis en 1 Kronieken. Zijn nakomelingen heten de Arvadieten. Arwad is ook de naam van een eiland in de Middellandse Zee, vlak voor de Syrische kust.

In Ezechiël 27:8 worden de 'vorsten van Arwad' genoemd als de roeiers van een machtig schip, dat wordt vergeleken met de stad Tyrus. Het is niet helemaal duidelijk of de naam van het eiland en de roeiers van dezelfde Arwad is afgeleid als de Arwad uit Genesis. Verder is er niet veel bekend over Arvad, Arwad of de Arvadieten.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.