Arnon

Arno - Arnold

Arnon is een Hebreeuwse jongens- en meisjesnaam die waarschijnlijk iets als 'spoedende stroom', 'rivier' of 'haastend' betekent. Die naam is toepasselijk: zowel een Bijbelse rivier die uitmond op de Dode Zee als een Franse rivier dragen deze naam.

Is de Bijbelse naam Arnon populair in Nederland?

Hoewel de bekende Nederlandse schrijver Arnon Grunberg deze naam draagt, kregen slechts twee jongens en geen enkel meisje in Nederland deze naam in de afgelopen tien jaar. 

Heeft de naam Arnon een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de Bijbelse naam Arnon is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Arnon terugvinden?

De naam Arnon is te vinden in het Bijbelboek: Numeri 21:13.

Wie was Arnon en wat deed hij?

Arnon is de naam van een rivier die in verschillende Bijbelteksten terugkomt. Vanaf de bergen in Gilead stroomt de rivier in zuidelijke richting de Dode Zee in. De Amon wordt in Numeri 21:13 genoemd als de grens tussen Moab en het rijk van de Amorieten.

In Deuterononium 3:12 noemt Mozes het Arnondal waar de rivier instroomt als de zuidelijke grens van het gebied dat de stam Ruben toegewezen krijgt. Zo zijn er nog een heel aantal plekken in de Bijbel waar de Arnon wordt genoemd, altijd als plaatsaanduiding. De rivier bestaat waarschijnlijk nog steeds, maar heeft tegenwoordig wel een andere naam: Wady el-Mojib.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.