Arje

Arjen - Arjan - Arja

De naam Arje kan verwijzen naar twee Hebreeuwse woorden: het woord voor 'leeuw', en het woord voor 'plukken' of 'verzamelen'.

Is de Bijbelse naam Arje populair in Nederland?

Er zijn nauwelijks Nederlandse baby's die de naam Arje krijgen. De verwante namen Arjen en Arjan zijn een stuk populairder: beide namen werden in de afgelopen tien jaar tussen de vijf en dertig keer per jaar gegeven aan jongetjes.

Heeft de naam Arje een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de Bijbelse naam Arje is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Arje terugvinden?

De naam Arje is te vinden in het Bijbelboek: 2 Koningen 15:25.

Wie was Arje en wat deed hij?

De naam Arje komt precies één keer voor in de Bijbel. In 2 Koningen 15:25 wordt hij genoemd als een van de drie personen die sterven als gevolg van een samenzwering tegen Pekachja, die dan koning van Israel is.

Het is onduidelijk wat voor rol Arje precies heeft gespeeld. Hij zou een prins onder Pekachja geweest kunnen zijn, of een van zijn bewakers.

De samenzwering is succesvol en Pekach neemt de positie op de troon over. Twintig jaar later komt hij zelf bij een samenzwering om het leven.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.