De betekenis van de Bijbelse naam Ard is niet helemaal duidelijk. Het Hebreeuwse woord voor Ard lijkt sterk op een ander woord dat gerelateerd is aan het Arabische woord voor 'vluchten'. Volgens sommige bronnen betekent Ard dan ook 'vluchteling'. Andere bronnen spreken van 'gebochelde', 'iemand die beveelt', 'hij die afdaalt' of 'eetbare paddestoel'.

Is de Bijbelse naam Ard populair in Nederland?

In het afgelopen decennium kregen elk jaar één tot vijf pasgeboren jongetjes deze naam. De afgeleide naam 'Art' is iets populairder: per jaar krijgen vijf tot vijfentwintig baby'tjes deze naam.

Heeft de naam Ard een negatieve betekenis?

Ja, 'gebochelde' en 'vluchteling' kun je als negatief beschouwen.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Ard terugvinden?

De Bijbelse naam Ard kun je terugvinden in het Bijbelboek Genesis 46:21.

Wie was Ard en wat deed hij?

Ard is een van de zonen van Benjamin, de jongste zoon van Jakob. De nakomelingen van Ard heten de 'Ardieten', die een geslachtstelg binnen de stam Benjamin vormen. In Genesis 46:21 wordt Ard de zoon van Benjamin genoemd, maar in Numeri 26:40 zijn kleinzoon. Het is onduidelijk of het hier om twee verschillende personen gaat, of dat de Ardieten een alliantie met een andere zoon van Benjamin (Bela) gesloten hebben, waardoor ze onder zijn naam genoemd worden in latere geslachtsregisters. In 1 Kronieken 8:3 wordt Ard weer als zoon van Bela genoemd, maar dan onder de naam Addar.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.