De Bijbelse naam Amon is afgeleid van Aman, dat zoveel betekent als 'bevestigen' of 'sterken'. De naam Amon kan 'vertrouwde' of 'troetelkind' betekenen, maar is ook te herleiden naar het woord Amen, dat 'waarlijk' of 'voorwaar' betekent. 

Is de Bijbelse naam Amon populair in Nederland?

Amon is een naam die in Nederland voornamelijk aan jongens wordt gegeven. Het is een naam die niet veel voorkomt, slechts 120 jongens en mannen dragen deze (voor)naam. 

Heeft Amon een negatieve betekenis?

Nee, de naam Amon heeft geen negatieve betekenis. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Amon terugvinden?

De naam Amon is te vinden in Bijbelboek 1 Koningen 22:26.

Wie was Amon en wat deed hij?

De eerste Amon die in de Bijbel wordt genoemd is een stadscommandant tijdens de regering van koning Achab. Hij krijgt de opdracht om profeet Micha op te sluiten in de gevangenis op een dieet van water en brood. Tot Achab veilig terug zal keren uit de strijd – waarvan Micha heeft voorzegd dat Achab deze niet zal overleven – moet Micha vast blijven zitten

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.