Deze Bijbelse naam Amasa van Hebreeuwse afkomst betekent 'last' of 'drager van lasten', ook te interpreteren als 'De Heer heeft gedragen'. Een andere, mogelijke vertaling is 'bloedverwant'. Amasa wordt voornamelijk aan jongens gegeven.

Is de Bijbelse naam Amasa populair in Nederland?

Er zijn in Nederland bijna geen mensen met de naam Amasa. Die naam wordt hier voornamelijk als meisjesnaam gebruikt. Er zijn ongeveer 10 meisjes in Nederland met deze unieke naam. Internationaal komt 'Amasa' vaker voor.

Heeft Amasa een negatieve betekenis?

Amasa was in eerste instantie ontrouw aan koning David, maar wordt later in genade weer door hem aangenomen. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Amasa terugvinden?

De naam Amasa is te vinden in Bijbelboek 2 Samuel 17:25.

Wie was Amasa en wat deed hij?

Amasa is de zoon van Abigaïl, een halfzus van koning David. Hij heeft een rol als legeraanvoerder, aangesteld door Absalom als die in opstand komt tegen zijn vader David. Later neemt koning David Amasa opnieuw in genade aan en stelt hem aan als legeraanvoerder. Amasa vervangt daarmee zijn neef Joab, die tegen de orders van David in dienst zoon Absalom heeft gedood.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.