De Bijbelse naam Amal kan in het Hebreeuws zowel 'zwoegen' of 'harde werker' als (drager van) 'last' betekenen, de naam wordt gerelateerd aan werk of arbeid. Het wordt ook wel vertaald met misleiding of zonde.

Is de Bijbelse naam Amal populair in Nederland?

De naam Amal wordt gedragen door een kleine 1200 vrouwen en meisjes, maar wordt ook voor jongens gebruikt. Vaak hebben zij roots in bijvoorbeeld Egypte of Libanon.

Heeft de naam Amal een negatieve betekenis?

'Zwoegen' of 'harde werker' kunnen zowel negatief als positief worden opgevat. 
 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Amal terugvinden?

De naam Amal is te vinden in Bijbelboek 1 Kronieken 7:35 

Wie was Amal en wat deed hij?

Amal is een afstammeling van Aser, een van de zonen van Jakob, verwekt bij Lea's slavin Zilpa. De Amal die in 1 Kronieken wordt genoemd is een van de zonen van Helem, de broer van Semer die de achterkleinzoon is van Aser. Beiden stammen dus af van Jakob. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.