Agrippa

Aggie - Agrippina

Bijbelse naam Agrippa

Agrippa is te verklaren vanuit het Hebreeuws en draagt dan de betekenis 'die veel pijn veroorzaakt bij zijn geboorte'. De Latijnse betekenis is iets minder pijnlijk en betekent 'kolonist'. 

Is de naam Agrippa populair in Nederland?

De naam Agrippa komt amper voor in Nederland, er zijn minder dan vijf mensen die deze naam dragen. Afgeleide naam Aggie komt iets vaker voor, maar ook niet veel: hiervan zijn ongeveer 10 gevallen bekend. 

Heeft Agrippa een negatieve betekenis?

Ja, de Hebreeuwse betekenis van Agrippa refereert aan een nare bevalling, de Latijnse betekenis kan worden gelinkt aan kolonialisme. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Agrippa terugvinden?

De naam Agrippa is onder andere te vinden in het Bijbelboek Handelingen 25:12. 

Wie was Agrippa en wat deed hij?

Agrippa is een koning die wordt beschreven in het boek Handelingen. Als Paulus terecht staat, beroept hij zich op zijn Romeins burgerschap en wil hij de Romeinse keizer spreken. Agrippa is benieuwd naar zijn verdediging en laat Paulus zijn zaak bij hem bepleiten. Volgens de koning was Paulus allang vrij geweest, als hij zich niet op de keizer had beroepen.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.