Age

Aagie - Agatha - Ageeth - Aggie

Bijbelse naam Age

De naam Age komt uit het Hebreeuws en betekent waarschijnlijk zoiets als 'vluchteling'. 

Is de naam Age populair in Nederland?

Er zijn ongeveer duizend Nederlandse mannen die de naam Age dragen, vooral rond de jaren '50 kwam de naam regelmatig voor. Op dit moment krijgen nog zo'n vijf jongetjes per jaar deze voornaam. 

Heeft Age een negatieve betekenis?

Ja, dat zou kunnen in verband met de huidige vluchtelingenproblematiek. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Age terugvinden?

De naam Age is te vinden in het Bijbelboek 2 Samuel 23:11. 

Wie was Age en wat deed hij?

De naam Age komt slechts een keer voor in de Bijbel. Hij wordt genoemd in 2 Samuel, waar een opsomming staat van helden uit het leger van koning David. Age wordt hierin genoemd als de vader van Samma, uit Harar. Het enige dat we weten over Age is dus dat zijn zoon een van de legerhelden van David is. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.