Adriël

Adrie - Adriana - Adriëlle - Adriënne

Bijbelse naam Adriël

Aan de naam Adriël is zowel een Hebreeuwse als Aramese betekenis te geven. In het eerste geval zou het iets als 'Gods kudde' betekenen, vanuit het Aramees is het te vertalen als 'Mijn hulp is van de Heer'. 

Is de naam Adriël populair in Nederland?

De naam Adriel, of het nauw verwante Adrielle, komt weinig voor in Nederland. Er is slechts een handvol vrouwen bekend die een van deze namen dragen. De afgeleide naam Adriana is een stuk populairder, er zijn in Nederland bijna 70.000 vrouwen die de voornaam Adriana dragen. 

Heeft Adriël een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Adriël is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Adriël terugvinden?

De naam Adriël is te vinden in het Bijbelboek 1 Samuel 18:19. 

Wie was Adriël en wat deed hij?

Er komt in de Bijbel maar één Adriël voor. Hij is getrouwd met Merab, een van de dochters van Saul. Hij belooft haar in eerste instantie aan David, maar Saul verandert uiteindelijk van gedachten en huwelijkt Merab op de dag van het voorgenomen huwelijk uit aan Adriël. Uiteindelijk wordt David alsnog de schoonzoon van koning Saul, als hij met Merabs jongere zus Michal trouwt.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.