Adora

Dora - Door - Dorien

Bijbelse naam Adora

De naam Adora heeft verschillende betekenissen, die sterk met elkaar te maken hebben. De naam betekent waarschijnlijk iets als 'geschenk', 'aanbeden' of 'geliefd'. 

Is de naam Adora populair in Nederland?

De naam Adora is zeer zeldzaam in Nederland. De naam Dorien, die er vanaf geleid is, komt relatief vaak voor: ruim 2200 vrouwen en meisjes hebben Dorien als voornaam. 

Heeft Adora een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Adora is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Adora terugvinden?

De naam Adora is te vinden in het apocriefe geschrift 1 Makkabeeën 13:20. 

Wie was Adora en wat deed hij?

Adora wordt in de Bijbel een keer genoemd, in het apocriefe geschrift 1 Makkabeeën. Het is een van de belangrijkste plaatsen in de streek Edom (op dat moment heet het Idumea), naast onder andere Hebron. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.