Adin

Ayden - Aiden - Edin - Adina

Bijbelse naam Adin

De naam Adin komt uit het Hebreeuws en betekent 'prachtig' of 'mooi'. Ook 'verfraaid' wordt wel eens als betekenis van deze naam genoemd. 

Is de naam Adin populair in Nederland?

De naam Adin wordt de laatste jaren ietsje populairder in Nederland, maar komt nog steeds vrij weinig voor. Ongeveer 33 mannen hebben Adin als voornaam. 

Heeft Adin een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Adin is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Adin terugvinden?

De naam Adin is onder andere te vinden in het Bijbelboek Ezra 2:15.

Wie was Adin en wat deed hij?

Adin is een van de stamhoofden wiens stam, samen met de profeet Nehemia, terugkeert uit de Babylonische ballingschap. Later, in Nehemia, wordt de naam van Adin nog eens genoemd rondom het convenant dat wordt opgesteld, waarmee de Israëlieten zich willen afscheiden van andere volken en onderling afspreken zich aan de wet te zullen houden. De afstammelingen van Adin sluiten zich hierbij aan. Het is niet duidelijk of dit dezelfde personen zijn.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.