De Bijbelse naam Ada is afgeleid van de Hebreeuwse naam Adah, wat 'versiersel' of 'schoonheid' betekent.

Is de Bijbelse naam van Ada populair in Nederland?

Ada is een naam met een gemiddelde populariteit in Nederland. Zo'n 1400 vrouwen dragen deze naam. Er was rond 1950 een piek voor deze naam, met een hoogtepunt van 64 geboortes in 1946. In 2016 waren dat er slechts 15. Adele is in Nederland tot ongeveer 1980 nog zo'n 10 keer per jaar aan meisjes gegeven. Inmiddels is dat nog maar zelden; ongeveer één keer in de twee jaar. 

Heeft Ada een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Ada is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Ada terugvinden?

De naam Ada is onder andere te vinden in het Bijbelboek Genesis 4:19.

Wie was Ada en wat deed zij?

Ada is een van de drie vrouwen van Esau en een dochter van de Hethiet Elon. Ze is de moeder van Elifaz. Een van zijn bijvrouwen is Timna, waarmee hij Amalek krijgt. Amalek wordt uiteindelijk de stamvader van de Amelekieten.  

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.