De Bijbelse naam Absalom betekent in het Hebreeuws 'Vader van de vrede'.

Is de Bijbelse naam van Absalom populair in Nederland?

De naam Absalom wordt in Nederland zeer zelden aan mannen gegeven. Naar schatting zijn er tussen de 1-5 mannen in Nederland met deze naam. 

Heeft Absalom een negatieve betekenis?

Min of meer. Hij heeft weinig vrede in zijn leven gekend, hij was altijd in conflict.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Absalom terugvinden?

De naam Absalom is onder andere te vinden in het Bijbelboek 2 Samuel 3:3.

Wie was Absalom en wat deed hij?

Absalom is de derde zoon van koning David. Absaloms broer Amnon verkracht hun halfzus Tamar, waarna Absalom zijn broer vermoordt. Hierop wordt hij enige tijd weggestuurd door zijn vader David. Absalom wil koning worden en palmt Davids onderdanen op listige wijze voor hem in. David moet hierdoor vluchten uit Jeruzalem. Uiteindelijk komt het tot een veldslag tussen de legers van David en Absalom. Absalom vlucht tijdens deze slag als hij oog in oog komt met Davids soldaten, maar raakt met zijn haren in de takken van een boom verstrikt. Een soldaat van David ziet Absalom hangen en vertelt dit aan Davids legeraanvoerder Joab. De legeraanvoerder doodt Absalom.

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.