Anna

Anne - Annemiek - Annelies - Anniek - Hanna - Nina

Bijbelse naam Anna

Is de Bijbelse naam Anna populair in Nederland?

Bijna iedereen kent wel een Anna, in Nederland heten namelijk ongeveer 500.000 vrouwen zo. De naam neemt de laatste jaren weer toe in populariteit, en was in 2016 zelfs de populairste meisjesnaam.

Heeft de naam Anna een negatieve betekenis?

Nee, de Bijbelse naam Anna heeft geen negatieve betekenis.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Anna terugvinden?

De naam Anna komt voor in het apocriefe geschrift Tobit 1:20. Het verhaal van de profetes Hanna vind je in Lucas 2:36.

Wie was Anna en wat deed zij?

Anna is de vrouw van Tobias in het apocriefe geschrift Tobit. Daarnaast wordt in sommige vertalingen verwezen naar profetes Hanna, die haar dagen doorbrengt in de tempel, biddend en vastend. Op hoogbejaarde leeftijd herkent ze de pasgeboren Jezus direct als Messias, wanneer hij door Jozef en Maria de tempel in worden gebracht voor de uitvoering van Joodse rituelen. De profetes looft God en deelt haar ontmoeting met Jezus met een ieder die uitziet naar de vrede van Jeruzalem. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.