Bijbelse naam Joppe

Joppe is in het Nieuwe Testament de naam voor de Israëlische stad Jaffa of Jafo. Dat betekent iets als 'Hij zal mooi/schoon zijn'.

Is de naam Joppe populair in Nederland?

De naam Joppe komt weinig voor in Nederland, maar wordt gegeven aan zowel jongens als meisjes. Voor jongens is de naam het populairst. Voornamelijk de vervoeging Jop wordt de laatste jaren gebruikt. De naam werd het vaakst gegeven in 2016, namelijk 82 keer.

Heeft Joppe een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Joppe is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Joppe terugvinden?

De naam Joppe is te vinden in het Bijbelboek Handelingen 9:31. 

Wie was Joppe en wat deed hij?

Joppe is een havenstad in Israel, die tegenwoordig Jaffa wordt genoemd. Deze stad is vooral bekend van het verhaal waarin God een vrouw genaamd Tabitha tot leven laat wekken door de apostel Petrus. 

Is deze naam speciaal voor jou of iemand uit je omgeving?

deel bijbelsenaam

Deel via:

Gerelateerde artikelen

10 Bijbelse namen die je niet kent

David, Goliat, Paulus – natuurlijk, die kennen we. Maar wie was Rispa ook maar weer? En Junia? En Mahersalalchasbaz? Hier de top 10 van minst bekende Bijbelse namen.

Alle vrouwen in de Bijbel in één lijst

Heb je ooit gehoord van de profetes Chulda, of weet jij nog wie koningin Atalja was? In deze lijst staan alle vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament opgesomd.

NBG adviseert over uitspraak bijbelse namen

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een klemtoon-advies voor namen uit de Bijbel. In samenwerking met het Meertens Instituut werd een advieslijst opgesteld, met daarin de meest gebruikelijke uitspraak van 3500 bijbelse namen.