'Een eetstoornis beheerste mijn leven'

Het verhaal van Jans Bos in 'De Verandering'

Jans Bos groeit op in een streng gelovig gezin. Ze moet iedere zondag twee keer naar de kerk waar Jans iedere week geconfronteerd wordt met verhalen over zonde, hel en verdoemenis.

Jans ontwikkelt angst voor God en de dood. Dit verergert wanneer haar zusje verongelukt. In de rouwdienst hoort Jans geen woorden van troost of liefde, maar wel de boodschap dat haar zusje in de hel is beland.

Jans ontwikkelt een eetstoornis. Haar gewicht wordt een obsessie. Jans begint enorme afstanden te fietsen en doet ook nog eens aan hardlopen terwijl ze niet of nauwelijks eet.  Op een dag loopt Jans een hersenvliesontsteking op en belandt graatmager op het randje van de dood in het ziekenhuis. Ze weegt dan nog maar 34 kilo.

Hoe verlegt ze haar focus van dood naar leven? En vindt ze eindelijk warmte en veiligheid bij God?

De Verandering

Zaterdag 9 april, 18.40 uur, NPO 2

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons