Ernst Daniël Smid keert terug in jubileumaflevering 'De Kist'

Maandag, 23.25 uur, NPO 2

in Mediatips
De Kist Ernst Daniël Smid Kefah Allush

In de 200e aflevering van De Kist (EO) gaat Kefah Allush terug naar een gast die zeven jaar geleden  veel indruk op hem maakte. Ernst Daniël Smid (68) vertelde destijds over het sterfbed van zijn vrouw Roosje. Op haar nachtkastje brandde een lampje, dat de zanger niet kon uitdoen, zelfs niet ruim een jaar na haar overlijden. Inmiddels is er veel gebeurd. 

Ernst Daniël Smid lijdt aan Parkinson, waardoor praten, zingen en bewegen steeds moeilijker gaat. Omdat hij merkt dat hij achteruitgaat en niet weet hoe lang hem nog gegeven is, heeft hij haast om te leven. Om de dingen te doen die hij nog wel kan. Zoals optreden en genieten van zijn kinderen en kleinkinderen. Nu Kefah Allush hem opnieuw ontmoet in De Kist, is ook Lieneke, de dochter van Ernst Daniël, bij het gesprek aanwezig. 

Nacht van De Kist

Vannacht zendt de EO, na de 200e aflevering, tien afleveringen van De Kist uit de verschillende seizoenen opnieuw uit. Bijzondere ontmoetingen met onder anderen Joop Braakhekke, Joost Zwagerman, Evi Hanssen en Peter van Uhm.

Ter ere van het jubileum is het boek De Kist - bekende Nederlanders over de grote vragen van het leven verschenen. Hierin komen bekende Nederlanders aan het woord over onderwerpen als verlies, rouw, eigen sterfelijkheid, euthanasie, dementie, zelfdoding, leven na de dood en afscheid nemen.

De Kist: 200e aflevering en Nacht van De Kist

De Kist: Ernst Daniël Smid
23.25 uur, NPO 2

Nacht van De Kist 
Vanaf 0.05 uur, NPO 2

Kijk 'De Kist' hier terug

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons