Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Elk kind verdient een Bijbel’

En De Wonderwolk deelt ze uit

“Ieder kind verdient een Bijbel.” Vanuit die gedachte deelt De Wonderwolk, een uitgeverij die materialen voor geloofsopvoeding ontwikkelt, gratis peuterbijbels uit aan pasgeboren baby’s.

Deel:

“Ik ben op mijn achttiende tot geloof gekomen via straatevangelisatie,” vertelt Aisha Meel (34), oprichtster van De Wonderwolk. “Toen mijn oudste kind geboren werd, wilde ik heel graag mijn geloof met haar delen. Alleen had ik geen idee hoe ik dat moest doen, omdat ik zelf niet gelovig ben opgevoed. Daarom ging ik op zoek naar materiaal en tips over hoe ik dat het best kon aanpakken. Voor jongere kinderen kon ik niet veel vinden, afgezien van wat kartonboekjes en kleuterbijbels. Materiaal dat echt aansluit bij die doelgroep was er niet.”

Alleen per duizend

Aisha vertelt dat ze een boekje met peuterliedjes kreeg. “Toen dacht ik: ik zou heel graag met mijn dochter zo’n soort boekje lezen, maar dan met christelijke liedjes. Kort daarna besloot ik samen met mijn buurvrouw zelf een dergelijk boekje te maken. Ik tekende de illustraties en zij digitaliseerde ze. We wilden het lekker stevig, dus van karton. Maar die kon je alleen per duizend bestellen. Dat deden we in een opwelling,” grinnikt Aisha. “Opeens hadden we duizend boekjes op de oprit staan. En die moesten ergens heen.”

Uit de hand gelopen

Via via belandden ze op een beurs voor christelijke boekhandels. “Daar kregen wij een plekje om te staan en werden we enthousiast ontvangen. Het was erg leuk en het voelde ook wel als een teken. Dus we zeiden tegen elkaar: ‘Laten we nog eens een boek gaan maken.’” Lachend: “Daarna is het helemaal uit de hand gelopen. We maken nu bijvoorbeeld vertelplaten, prentenboeken en gebedskaartjes, maar geven ook workshops en lezingen. En sinds kort hebben we een actie gelanceerd waarbij we voor elke baby gratis een peuterbijbel ter beschikking stellen. Ieder kind verdient een Bijbel. Op vertoon van een geboortebewijs of geboortekaartje kunnen ouders binnen drie maanden een peuterbijbel krijgen in de deelnemende boekhandels.” Aisha is gestopt met haar werk om zich helemaal op De Wonderwolk te richten. Ze studeerde technische geneeskunde en werkte in het Radboud UMC in Nijmegen. Haar toekomstplaatje: eerst assistent-professor en daarna professor worden. “Maar ik kreeg het verlangen om meer te doen met De Wonderwolk. Daar gingen deuren voor open, terwijl deze bij het Radboud dicht bleven.”

Simpele woorden

In de teksten wil de schrijfster zo dicht mogelijk bij de simpele woorden en het taalgebruik van jonge kinderen blijven. “Ieder verhaal in de Bijbel spreekt over Gods liefde, dus die boodschap wil ik doorgeven: God is liefde en Hij heeft jou gemaakt. Hoe je ook bent, je bent uniek. Ik wil dat ze weten dat Jezus er altijd is en er altijd zal zijn. En ik merk dat dit impact heeft op mijn eigen kinderen. Als ze bijvoorbeeld moeten afzwemmen, vragen ze: ‘Mama, zullen we nog een keer bidden? Zodat Jezus erbij is?’ Dat blijft zo mooi.”

​​​​​​​Dewonderwolk.nl

Tekst: Tamara Brandemann

--:--