Sophie Hilbrand volgt strijd om windmolens in Culemborg

Donderdag, 20.25 uur, NPO 2

in Mediatips
Sophie Hilbrand Opstandelingen Culemborg

Conflicten tussen burgers en de gemeente kunnen soms ernstig uit de hand lopen. Sophie Hilbrand verdiept zich in Opstandelingen (BNNVARA) in lokale kwesties. In Culemborg verzetten inwoners zich tegen de komst van windmolens.  

Een idealistische wethouder van de gemeente Culemborg begint een initiatief dat moet leiden tot enthousiasme voor de bouw van de zes grootste windmolens ter wereld in deze kleine gemeente. Maar als omwonenden in opstand komen, begint de gemeenteraad te wankelen.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Opstandelingen Culemborg Sophie Hilbrand
De gemeente Culemborg wil zes windmolens bouwen, maar stuit op fel verzet van omwonenden.

In Opstandelingen krijgen de boze omwonenden bezoek van presentator Sophie Hilbrand. Ze merkt dat gemeente, burgers, provincie, wind-idealisten en energiemaatschappij Eneco lijnrecht tegenover elkaar staan. Komen er nu wel of geen windmolens in Culemborg? 

Opstandelingen: Hoog spel in Culemborg

In Opstandelingen (BNNVARA) onderzoekt Sophie Hilbrand conflicten tussen burger en plaatselijke bestuurder. Omdat ze erachter wil komen hoe het zo mis kon gaan, neemt ze ter plaatse poolshoogte. In deze aflevering trekt ze op met inwoners van Culemborg, die zich verzetten tegen de komst van windmolens. 

Donderdag 1 juli, 20.25 uur, NPO 2 

Beeld: BNNVARA 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons