Een winkelende Máxima

Blog van Blauw Bloed presentator Jeroen Snel

Net als bij veel andere mensen gaat het werk van ons koningspaar nu veelal door via videobellen. Onlangs werden er foto’s vrijgegeven van diverse videocalls van onze koningin. Op een van die foto’s was te zien dat Máxima – ogenschijnlijk onder een videogesprek – op Bol.com zat.

De laatste tijd bracht Máxima onder meer een virtueel bezoek aan Senegal. Wat ze daar normaal gesproken live doet, gebeurde nu digitaal: een bezoek aan de bank, een gesprek met de minister van Financiën en ontmoetingen met mensen die een lening hebben gekregen en daarmee een bedrijf kunnen starten. Precies wat we altijd zien tijdens haar werk voor de Verenigde Naties. Een van de andere bezoeken was aan het stadion van Ado Den Haag, samen met verschillende ondernemers.

En zo kan het zijn dat ze op een dag meerdere videocalls heeft, met pauzes tussendoor. In een van die pauzes heeft ze een bestelling geplaatst bij de bekende webwinkel en deze ook afgerekend. Vervolgens begon er weer een meeting, en omdat Máxima tijdens de vergadering niet op haar horloge wil kijken – dat staat zo ongeïnteresseerd – tikte ze even haar iPad aan. Zo kwam Bol.com weer tevoorschijn en precies op dat moment maakte de fotograaf een foto. Hierdoor leek het net alsof ze tijdens de meeting aan het winkelen was, terwijl het echt anders zat.

Door deze foto ontstond het beeld dat Máxima ongeïnteresseerd aan het werk zou zijn. Maar niets is minder waar. Onze koningin gaat er altijd vol voor en geeft zich in gesprekken juist volledig. Zo heeft ze het bezoek aan Senegal zelfs in het Frans gedaan. Ik wist niet dat ze die taal zo goed spreekt. Maar het is wat mij betreft een van de vele redenen waarom ze het verwijt dat ze ongeïnteresseerd is níét verdient.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons