Beleef de Lente: live meegenieten in de vogelnesten

Webcams staan weer aan

Van familiedrama’s tot opgroeiende kuikens en gepassioneerde gevechten om een minnaar. Ook dit jaar kunnen liefhebbers weer het wel en wee volgen van vogels via webcams van het project Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland.

Gedurende de komende maanden kunnen mensen via de camera’s weer live meegenieten van het liefdesleven van twaalf verschillende soorten vogels, waaronder de steenuil, kerkuil, slechtvalk, ooievaar, gekraagde roodstaart, zeearend, koolmees en merel. De bosuil is er zoals elk jaar weer vroeg bij en broedt nu al op twee eieren.

De meeste jaren kijken gemiddeld een miljoen mensen naar de webcams. Afgelopen jaar werd het kijkersrecord, mede door de lockdown vanwege corona, verpulverd en bekeken ruim 1,8 miljoen mensen de perikelen in de vogelnesten.

Beleef de lente 2020

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons