Ahmed Marcouch in 'Adieu God?': 'Geloof is een kompas'

Maandag, 23.25 uur, NPO 2

in Mediatips
Ahmed Marcouch Adieu God?

‘Je kunt alleen maar deugen als je gelovig bent.’ Die boodschap kreeg Ahmed Marcouch mee op de Koranschool en thuis in Marokko. In het EO-programma Adieu God? gaat Tijs van den Brink met de burgemeester van Arnhem in gesprek. Welke rol speelt geloof nu nog in zijn leven? 

Ahmed Marcouch groeide op in Marokko, samen met negen broertjes en zusjes, maar zonder moeder. Zij overleed toen Ahmed 3 jaar oud was. En zijn vader zag hij maar zelden, omdat hij als gastarbeider in Nederland de kost verdiende. Toen de jonge Ahmed met zijn familie naar Amsterdam verhuisde en op school verhalen hoorde uit de Bijbel, zette hem dat aan het denken. 

(Tekst loopt door onder de video.)

Deze zoektocht ontaardde in Ahmeds puberteit tot een radicale fase. Maar dankzij onderwijs en veel ‘inzet van rede’ ontwikkelde de Arnhemse burgemeester uiteindelijk een manier van geloven die wel bij hem past. In Adieu God? vertelt hij hoe hij het geloof nu ziet: als een kompas voor de manier waarop hij in het leven wil staan.

Adieu God?: Ahmed Marcouch

Maandag 5 oktober, 23.25 uur, NPO 2 

Kijk 'Adieu God?' hier terug

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons