Kees van der Spek pakt WhatsApp-fraudeurs aan

'Kat-en-muisspel met oplichters'; dinsdag, 20.30 uur, RTL 5

in Mediatips
Kees van der Spek Oplichters Aangepakt WhatsApp fraude

In zijn programma Oplichters aangepakt (RTL 5) gaat Kees van der Spek met de verborgen camera op pad, op zoek naar oplichters, fraudeurs, afpersers en andere criminelen. Vanavond maken Kees en zijn team jacht op WhatsApp-fraudeurs in Nederland. 

Helaas worden veel mensen er het slachtoffer van: een 'familielid' zit in financiële problemen en vraagt via WhatsApp dringend om een financiële bijdrage. In Oplichters aangepakt gaat Kees van der Spek op zoek naar WhatsApp-fraudeurs die op deze criminele manier geld binnenhalen. 

'Vrijwel ongrijpbaar'

Met de nieuwste technische snufjes lukt het Kees om deze criminelen, die voor de politie vrijwel ongrijpbaar zijn, op te sporen. Er volgt een spannend kat-en-muisspel waarbij uiteindelijk acht oplichters tegen de lamp lopen.

Kees van der Spek: Oplichters aangepakt

In binnen- en buitenland brengt Kees van der Spek de praktijken van fraudeurs aan het licht. Dat leidt soms tot pittige confrontaties met de oplichters. Deze keer heeft hij het in Oplichters aangepakt voorzien op WhatsApp-fraudeurs in ons land. 

Dinsdag 22 september, 20.30 uur, RTL 5

Beeld: Joep Venmans

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons