Sprookje schaapherder ruw verstoord in 'Typisch Veluwe'

Woensdag, 19.10 uur, NPO 2

in Mediatips

Bijzondere Veluwenaren geven een inkijkje in hun leven in de EO-serie Typisch Veluwe. Ver weg van stadse fratsen en vluchtige trends leven boeren, burgers en buitenlui hier met elkaar én met de natuur. Hoe ziet het dagelijks leven eruit tussen de weilanden, in de bossen en op de hei?

In de eerste aflevering ontmoeten we schaapherder Christien. Haar Veluwse sprookje wordt ruw verstoord door slecht nieuws. De bejaarde meneer Edelman grijpt zijn verjaardag aan om meer Veluwse vrienden te maken. Ondertussen heeft Aart het helemaal gehad met sommige klanten in zijn snuffelhal met antiek en curiosa. Ze willen altijd maar afdingen. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Typisch Veluwe Aart
Aart heeft schoon genoeg van sommige klanten.

Expeditie met 'Fellini van de Veluwe'

We ontmoeten in Typisch Veluwe veel meer inwoners van deze mooie streek. Cor houdt de herinneringen aan zijn tijd in Afrika levend in zijn Veluwse hutje in de bossen. Lammert schittert op de jeu-de-boulesbaan onder toeziend oog van zijn mascotte én levensgezel, de papegaai Luna. Gerrit ontpopt zich als de 'Fellini van de Veluwe' tijdens een filmexpeditie langs Veluwse landgoederen.
Kijk hier naar de trailer van de reeks, die de EO eerder uitzond in februari 2019:

(Tekst loopt door onder de video.) 

Huis barst uit zijn voegen

Het is een moeilijke dag voor Gert, want hij moet afscheid nemen van zijn grote passie: zijn sjoelbakken. Kees staat voor een andere uitdaging. Door zijn grote, ongebruikelijke familie barst zijn huis uit zijn voegen. 

'Typisch Veluwe' terugkijken

Het Veluwse sprookjesleven van schaapsherderin Christien wordt ruw verstoord door slecht nieuws. Meneer Edelman grijpt zijn 83e verjaardag aan om meer Veluwse vrienden te maken.
Cor houdt zijn herinneringen aan zijn tijd in Afrika levend in zijn Veluwse hutje in de bossen. Lammert speelt de sterren van de jeu-de-boulesbaan onder toeziend oog van zijn mascotte, papegaai Luna.
Gert moet noodgedwongen afscheid nemen van zijn grote passie: zijn sjoelbakken. De verjaardagsstress bij meneer Edelman stijgt ondertussen tot ongekende hoogte.
Lammert gaat op voor de kampioenstitel bij de jeu-de-boulesclub. Gerrit worstelt zich door technische tegenslagen heen in zijn onstuimige regisseursbestaan.
Gerrit en hondje Bob Jan proberen hun vriendschap voor het nageslacht vast te leggen. Gert ontdekt dat de bouwer van zijn nieuwe huis iets te kort door de bocht is gegaan.

Typisch Veluwe

In de 12-delige EO-documentaireserie Typisch Veluwe volgt de kijker het dagelijkse leven van bijzondere bewoners van de Veluwe: van Elspeet tot Putten en van Garderen tot Harderwijk.

Vanaf woensdag 3 juni, iedere werkdag, 19.10 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons