Cees Dekker en Govert Schilling over schepping en evolutie

Debat onder leiding van Tijs en Giovanca; dinsdag, 22.25 uur, NPO 1

in Mediatips
schepping evolutie op1 Oer

Gaan geloof en wetenschap eigenlijk wel samen? Als het aan Cees Dekker ligt wel. In zijn nieuwe boek Oer verbindt de nanowetenschapper Gods schepping schijnbaar moeiteloos met de oerknal en de evolutie. Wetenschapsjournalist Govert Schilling kruist de degens met hem in Op1. Hij vindt deze combinatie van geloof en wetenschap erg ongelukkig.

Nanowetenschapper Cees Dekker schreef Oer samen met theoloog Gijsbert van den Brink en kinderboekenschrijfster Corien Oranje. In het boek, dat als een spannende roman leest, neemt het minuscule deeltje Proton, dat vlak na de oerknal ontstaat, de lezer mee door de tijd. De auteurs willen het verhaal van Gods schepping op een nieuwe, frisse manier vertellen.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Op1 Cees Dekker Govert Schilling Oer.jpg
Gaat Cees Dekker te ver als hij de oerknal inpast in Gods scheppingsverhaal? Govert Schilling reageert.

Cees Dekker vindt vanavond astronoom en wetenschapsjournalist Govert Schilling tegenover zich. Schilling is niet te spreken over de manier waarop Dekker geloof en wetenschap in Oer met elkaar verbindt. Tijs en Giovanca hebben beide heren uitgenodigd om hierover in Op1 in gesprek te gaan. 

Debat 'Op1': Cees Dekker en Govert Schilling over 'Oer'

Dinsdag 9 juni, 22.25 uur, NPO 1

Beeld: EO/Willem Jan de Bruin en Shutterstock 

Kijk het gesprek in 'Op1' hier terug

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons