Nederland Zingt Dichtbij: Jurjen ten Brinke ontmoet zuster Greet

Diaconessen slaan nieuwe weg in; maandag, 10.00 uur, NPO 2

in Mediatips
Nederland Zingt Dichtbij Pasen Jurjen ten Brinke

Op tweede paasdag trekt evangelist Jurjen ten Brinke op met zuster Greet Verhoeven van het Diaconessenhuis van Amerongen. Ze vertelt in het EO-programma Nederland Zingt Dichtbij over de nieuwe weg die ze samen met de andere zusters is ingeslagen.

De zusters verruilden hun oude vertrouwde Diaconessenhuis voor een leefgemeenschap met gezinnen. Hoe is het voor de zusters het leven te delen met vier gezinnen met in totaal tien kinderen? Maar Jurjen wil ook weten wat het voor de gezinnen betekent om op die manier samen te leven.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Nederland Zingt Dichtbij Pasen
Ook op tweede paasdag is er veel samenzang in 'Nederland Zingt Dichtbij'.

Zuster Greet, leidinggevende van het Diaconessenhuis, vertelt over het nieuwe bestaan van de zusters en de gezinnen. Haar inspirerende verhaal wordt in Nederland Zingt Dichtbij omlijst met veel muziek, samenzang en een Bijbelse overdenking. 

Nederland Zingt Dichtbij op tweede paasdag

Maandag 13 april, 10.00 uur, NPO 2

Beeld: Michaël Terlouw en Willem Jan de Bruin 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons