Zo brengen de Visie-redacteuren hun quarantaine door

'Ondanks het coronavirus kunnen we mooie Visies maken'

in Christelijk Nieuws

"Werk thuis wanneer dat kan," was het dringende advies van de overheid. De Visie-redactie ging de uitdaging aan en maakt de komende nummers vanuit huis. Hoe dat eraan toegaat? Lees hier de thuiswerkmijmeringen van vijf redacteuren.

Verdwalen

Redacteur Reinald: “Voor me uit staren doe ik op kantoor niet zo snel. Voor je het weet, kijkt een collega je aan met een dreigende ‘watmotje?’-blik. Maar thuis kunnen mijn ogen verdwalen tussen de hoge bomen voor me. Inspirerend. Hoewel, ik word minstens zo geïnspireerd door de collega’s die ik net te grazen nam. Wat dat betreft ben ik heel tevreden met één thuiswerkdag, in plaats van een hele werkweek thuis. Op dit moment is het even niet anders. En ondanks de onzekerheid rond het coronavirus, geloof ik dat we op deze manier ook mooie Visies kunnen maken.”  

Trillende telefoon

Redacteur Bart: “Het is een mooie thuiswerkplek, onze ‘studeerkamer’ op de eerste verdieping van ons huis, met uitzicht op ons rustige straatje. Ik mis de kantoortuin niet zo, maar mijn collega’s wel. Gelukkig is er de groepsapp van de redactie, al doet die mijn mobiel soms wel vaak rammelen. Hopelijk duurt dit geen weken. De crisissfeer in de media zorgt in huis voor een energie, die we niet altijd goed kwijt kunnen. Mijn oudste dochter kan niet naar de universiteit, de jongste niet naar school. Alleen mijn vrouw, die verpleegkundige is, mag vanmiddag weer naar haar werk in het ziekenhuis. Wat maakt zij de komende dagen nog mee in haar vitale beroep? Nu echt even concentreren op mijn werk, denk ik, als mijn telefoon trilt. Negeren?

Behelpen

Redacteur Gert-Jan: “Ik werk momenteel in onze huiskamer, afwisselend op de bank en in een fauteuil. Soms ook aan de eettafel, maar daar zitten de kinderen vaak om hun huiswerk te maken of te spelen. Het voelt als behelpen. Normaliter is het, op mijn vaste thuiswerkdagen, stukken stiller in huis. En voor het schrijven van artikelen is concentratie cruciaal. Dus ik probeer me zo goed mogelijk ‘af te sluiten’ van wat er om me heen gebeurt, door naar rustige (piano)muziek te luisteren op mijn hoofdtelefoon én door zo min mogelijk ‘rommel’ in mijn blikveld te hebben. En ondertussen zie ik reikhalzend uit naar betere tijden – zonder corona.

Thuiswerktips

Redacteur Elsina: “Het voelt allemaal wat surrealistisch. De hele week alleen in m’n woonkamertje werken, terwijl vrijwel lege treinen af en toe langs zoeven. Normaal gesproken kan ik wel genieten van een thuiswerkdagje op zijn tijd, want: uitslapen en heerlijke koffie. Nu is het vooral stil – op de kluswerkzaamheden van de buurvrouw na – en voelt alles wat droevig aan. Maar het is belangrijk en goed om van deze situatie het beste te maken, daarom wat thuiswerktips:

  • Ga met de lunch lekker naar buiten, om te wandelen en een frisse neus te halen.
  • Zorg voor goede koffie en trakteer jezelf op wat lekkers (comfortfood).
  • Gebruik de groepsapp van werk ook voor gezelligheid.” 

Nieuwe buren

Redacteur Arianne: “Twee weken geleden ben ik verhuisd. Toen had ik nog niet kunnen vermoeden dat ik zó aan mijn nieuwe stekje gekluisterd zou zitten. Ik zie het maar als de ultieme manier om hier te aarden. Tussen de bedrijven door geniet ik van mijn nieuwe uitzicht op de in steigers verpakte Utrechtse Dom en – iets dichterbij – de toren van de Jacobikerk. Tot nu toe start ik elke thuiswerkdag met een hardlooprondje: dan ben ik tóch even buiten geweest. En mijn lunch eet ik op een bankje in de zon, voor de voordeur op de galerij. Vaak is dat tegelijk met mijn nieuwe buren. Dan wisselen we de beste thuiswerktips uit en praten we elkaar moed in. Dat is nog eens leuk kennismaken!”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons