'Nederland Zingt Dichtbij' over corona: 'Hoopvolle initiatieven'

Op pad met Brigitte Makkinje; zondag, 11.40 uur, NPO 2

in Mediatips
Nederland Zingt Dichtbij Corona Brigitte Makkinje

In deze speciale uitzending van het EO-programma Nederland Zingt Dichtbij gaat evangelist Jurjen ten Brinke op pad met Brigitte Makkinje van Serve The City Amsterdam. Samen gaan zij op zoek naar hoopvolle initiatieven, nu ons land in de greep is van corona. 

“Mijn geloof is voor mij een inspiratiebron om mijn hart en handen in te zetten voor anderen”, zegt Brigitte zondagmorgen in Nederland Zingt Dichtbij. Maar hoe ervaart ze God dichtbij in deze onzekere tijden? En hoe slaan christenen en niet-christenen de handen ineen om anderen te helpen? “Ik vind het bijzonder dat zoveel mensen hun hulp aanbieden en anderen bemoedigen."

(Tekst loopt door onder de video.) 

Lied van de week: Wees niet bevreesd

"Dat kan al met een klein gebaar, zoals een kaartje voor een zorgmedewerker," vervolgt Brigitte. "En ook groot, bijvoorbeeld met een buitenconcert voor geïsoleerde ouderen.” Deze editie van Nederland Zingt Dichtbij wordt een uitzending vol positieve acties – waar jij ook aan kunt bijdragen – met vertrouwde muziek, samenzang en een Bijbelse overdenking.

Brigitte Makkinje over corona: 'Kom je ook in actie?'

De gevolgen van corona raken ons allemaal. Zondagmorgen trekt Jurjen ten Brinke op met Brigitte Makkinje van Serve the City Amsterdam, die laat zien dat er veel hoopvolle initiatieven ontstaan. Wil je zelf in actie komen? Het platform #nietalleen verbindt lokale hulpinitiatieven aan elkaar en aan hulpvragers. EO Metterdaad is een noodhulpcampagne begonnen. Kijk voor meer initiatieven op de site van Nederland Zingt.

Zondag 22 maart, 11.40 uur, NPO 2

Kijk 'Nederland Zingt Dichtbij' hier terug

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons