Urker vissers redden 21 vluchtelingen op Het Kanaal

Noodsignaal vanaf klein bootje

Urker vissers hebben zondagavond op Het Kanaal 21 vluchtelingen gered, meldt Omroep Flevoland. De migranten probeerden met een klein bootje van Frankrijk naar Engeland te komen, maar waren in de buurt van Duinkerke in de problemen gekomen.

De Franse kustwacht ontving zondagavond een noodsignaal. Omdat de Urker kotter Z-182 'Hennie' het dichtst in de buurt was, werd de bemanning gevraagd om hulp te bieden. De kustwacht stuurde ook een helikopter, maar die werd uiteindelijk niet ingezet. De vrees bestond dat het kleine bootje dan zou omslaan.

Onderkoeld

De Urker bemanning op de onder Belgische vlag varende kotter heeft de vluchtelingen korte tijd aan boord genomen.
De reddingbrigade van Duinkerke heeft ze vervolgens teruggebracht naar het vasteland.
Volgens de reddingbrigade waren alle vluchtelingen licht onderkoeld geraakt.

"Communicatie met de vluchtelingen was lastig," vertelt bemanningslid Klaas-Andries Kramer. "Sommigen spraken gebrekkig engels dus daar konden we nog een woordje mee wisselen. Ze waren enorm dankbaar."

Urker vissers redden 21 vluchtelingen op Het Kanaal

Beelden: Klaas-Andries Kramer

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons