Schietpartij in kerk live uitgezonden op YouTube

Man opent vuur tijdens avondmaalsviering

in Christelijk Nieuws

Bij een schietpartij in een kerk in de Amerikaanse plaats White Settlement (Texas) zijn zondag zeker twee doden gevallen, onder wie de schutter, meldt het ANP. Gelovigen in de kerk die gewapend waren, namen de schutter onder vuur en schakelden hem uit.

Twee gewonden, onder wie de schutter, overleden op weg naar het ziekenhuis. Een derde gewonde is buiten levensgevaar.

YouTube

Op beelden van YouTube is te zien hoe een in het zwart geklede schutter in de volle kerk tijdens een avondmaalsdienst met een vuurwapen loopt en op mensen schiet. Hij wordt vervolgens door kerkbezoekers onder vuur genomen. De schietpartij en de commotie in de kerk zijn gefilmd omdat de dienst live werd uitgezonden.

Heilig

Plaatsen van aanbidding horen heilig te zijn," sprak de gouverneur van de staat Texas Greg Abbott. "Ik ben blij dat leden van de kerk zo snel hebben gereageerd door de schutter neer te halen. Hiermee voorkwamen zij dat er nog meer doden konden vallen."

Op de Facebook-pagina van de kerk betuigen veel mensen hun medeleven. "We zullen voor jullie bidden. Moge God jullie allen troosten."

Beeld: Facebook

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons