'Open Huis Kerstdiner': Toms gasten blikken terug en vooruit

Goede gesprekken en kerstmuziek; woensdag, 14.00 uur, NPO Radio 5

in Mediatips
Open Huis Kerstdiner Anna Yilmaz

Op eerste kerstdag zendt de EO het traditionele Open Huis Kerstdiner uit op NPO Radio 5. Tom Herlaar blikt met zijn gasten terug op het afgelopen jaar en vooruit op 2020. Een programma met goede gesprekken en de mooiste kerstmuziek vanuit restaurant Het Oude Raadhuis in Eemnes. 

Een van Toms gasten is Anna Yilmaz, die dit jaar de finale won van Heel Holland Bakt (MAX). De presentator is nieuwsgierig wat die overwinning met haar gedaan heeft, maar ook wat haar plannen zijn voor het nieuwe jaar. Ze wil in ieder geval een koffiezaak openen in haar woonplaats Amersfoort, met natuurlijk het heerlijkste gebak.

Ook praat Tom met royaltywatcher Simone Lamain. Wat heeft het afgelopen jaar onze koninklijke familie gebracht en wat kunnen we in 2020 verwachten? Simone blikt aan Toms dinertafel alvast vooruit op de reizen die de Oranjes in 2020 zullen maken.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Open Huis Kerstdiner
Simone Lamain blikt terug op het royaltynieuws van 2019.

'Boerin Agnes'

Agnes Lensing deed in 2007 mee aan Boer zoekt vrouw (KRO-NCRV). Zij vond tijdens die uitzending een boer, maar de liefde duurde kort. Inmiddels is zij alweer een paar jaar getrouwd met de liefde van haar leven. Samen hebben zij 3 kinderen. Tom praat met 'boerin Agnes' over wat er toch aan de hand is met die boeren. Is het het echt zo moeilijk om het hoofd boven water te houden als je een boerenbedrijf hebt?

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Open Huis Kerstdiner
Presentator Tom Herlaar ontmoet zijn gasten tijdens het traditionele 'Open Huis Kerstdiner'.

Tenslotte is er in dit Open Huis Kerstdiner een gesprek met de directeur van het Leger des Heils, Cornel Vader. Hij luidde in oktober de noodklok over het aantal daklozen. Dat zou de komende tijd alleen maar toenemen. De opvangcentra kunnen het bijna niet meer aan, vertelt hij aan Tom. Daar komt bovenop dat de gemeenten de geldkraan dichtdraaien.

'Open Huis' rond Kerst en oud & nieuw

Kerstdiner
Tom ontvangt gasten voor wie 2019 een bijzonder jaar was
Woensdag 25 december, 14.00 uur, NPO Radio 5 

Kerst over de grens
We horen hoe kerst gevierd wordt in Finland en op Sint Maarten
Donderdag 26 december, 14.00 uur, NPO Radio 5 

Oudejaarsquiz
Tom test je kennis over het nieuws van 2019. Natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen.
Maandag 30 en dinsdag 31 december, 14.00 uur, NPO Radio 5

Vooruitkijken naar 2020 
Wat verandert er in het nieuwe jaar op het gebied van nieuws en regelgeving? 
Woensdag 1 januari, 14.00 uur, NPO Radio 5

Beeld: Miss Jack, Shutterstock en Willem Jan de Bruin 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons