Lachen en huilen aan kerstdiner met gasten 'Wie kent mij nog?'

'Wordt deze Kerst minder eenzaam?'; dinsdag, 23.00 uur, NPO 2

in Mediatips
Wie kent mij nog? Kerstspecial

De decembermaand staat in het teken van gezelligheid en samenzijn. Toch voelt een op de vier Nederlanders zich eenzaam met Kerst. De kandidaten die we in oktober leerden kennen in Wie kent mij nog? (EO) weten als geen ander hoe dit voelt. Na de uitzendingen kregen Gert, Jessah, Ruud, Valentina en Piet veel reacties. Vanavond ontmoeten ze elkaar tijdens een kerstdiner. 

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid in oktober vertelden Gert, Jessah, Ruud, Valentina en Piet hun verhaal in Wie kent mij nog? Eenzaamheid bleek in hun leven veel meer te betekenen dan alleen het ontbreken van sociale contacten. Hoe is het nu met de deelnemers? Voelen ze zich inmiddels minder eenzaam? Samen blikken ze in een kerstspecial van het programma terug op het jaar en kijken ze vooruit naar 2020.

'Alleen en afgewezen'

Valentina werd als kind geadopteerd, maar door hechtingsproblemen moest ze haar adoptieouders verlaten en werd ze opgenomen in een gezinsvervangend tehuis. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid in oktober vertelde Valentina in Wie kent mij nog? dat ze zich alleen en afgewezen voelde.

(Tekst loopt door onder de foto.)

Wie kent mij nog? Kerst
Gert heeft na zijn uitzending in oktober een bijzondere ontmoeting gehad.

“Was er maar iemand die hier thuis was. Iemand aan wie je je verhaal kwijt kunt om zelf weer op te laden voor de nieuwe dag. Maar er is niemand,” vertelde Gert in zijn uitzending. In deze kerstspecial van Wie kent mij nog? gaan de vijf mensen die we in het programma leerden kennen samen aan het kerstdiner. Aan tafel komt – na een wat onwennige stilte – al snel een gesprek op gang. Er wordt gelachen en gehuild.

Het voelt aan deze tafel zo vertrouwd dat ik me kwetsbaar durf op te stellen

Het wordt een bijzonder gesprek tussen vijf mensen die elkaar nooit eerder ontmoet hebben. “Het voelt zó vertrouwd hier aan tafel dat ik met deze mensen mijn verhaal wil delen en me kwetsbaar durf op te stellen,” zegt Ruud. Na de uitzendingen in oktober ontvingen alle deelnemers veel reacties.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Wie kent mij nog? Kerst
Valentina vertelde in oktober dat ze zich alleen en afgewezen voelde. Hoe is het nu met haar?

“De vijf gaven aan dat ze zich hierdoor nog meer begrepen voelen,” zegt eindredacteur Arie Rijneveld. “Dat is precies waarom wij het programma wilden maken. Gert vertelt in de kerstspecial zelfs dat hij in de tussentijd een heel bijzondere ontmoeting heeft gehad.”

Kerstspecial 'Wie kent mij nog?'

Dinsdag 24 december, 23.00 uur, NPO 2

Beeld: Willem Jan de Bruin 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons