Kerstrecept van Kefah Allush

Viskoekjes en kreeftensalade

in Mediatips
Kefah Allush kookt met Tijs van den Brink

EO-presentatoren Kefah Allush en Tijs van den Brink zijn samen de keuken ingedoken om viskoekjes en kreeftensalade te maken. In Visie 51-52 staat het artikel, en het recept lees je hier.

Viskoekjes

Viskoekjes en kreeftensalade

Wat heb je nodig?

  • 1 kleingesneden kabeljauw
  • 1 kleingesneden bosui
  • 1 kleingesneden (gekookte) aardappel
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel paneermeel (hoe grover, hoe beter)
  • 1 theelepel limoenrasp
  • Eventueel 1 theelepel fijngehakte rode peper
  • Zout en peper naar smaak

Wat moet je doen?
Meng alle ingrediënten en draai het tot kleine balletjes, die je vervolgens platdrukt tot schrijfjes. Bak de schijfjes in hete olie in een grote braadpan (frituren). Laat de viskoekjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze met chilisaus en/of limoenmayonaise (meng daarvoor mayonaise, een eetlepel limoensap en een theelepel limoenrasp). 

Kreeftensalade

Wat heb je nodig?

  • Rode peper, fijngesneden
  • Rijpe mango, geschild en in blokjes
  • Bakje gepelde (en gekookte) rivierkreeftjes
  • Twee eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel limoensap

Wat moet je doen?
Meng alles in een grote kom en serveer het met stokbrood.

Kerstrecept van Kefah

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons